Nina Maria Kleivan (DK) - videowork "Rejsende i tid og rum" Skagaströnd 2014
The works made in conjunction with the RASK project at Skagaströnd, Sundlaug Skagastrand 2014
Nina Maria Kleivan (DK) - Videowork "Rejsende i tid og rum"
Janne Aas (N) - performance "Ursuppen"
Hrafnhildur Sigurðardóttir (IS) - found objects
Mikael Hansen (DK) - photo and drawing "þrá" (Longing)
Rune Johansen (N) - Photoinstallation
Mona Eckhoff Sørmo (N) - Installation - renovation "Bláa lónið" (Blue Lagune)
Heidi Rognskog Mella (N) - Installation - renovation "Bláa lónið" (Blue Lagune)
Bjørn Nørgaard (DK) - Scetches of a planned action project "From a global structure to local structure"
Janne Aas (N) - performance "ursupen" Skagaströnd 2014
Hrafnhildur Sigurðardóttir (IS) - found objects
Mikael Hansen (DK) - photo and drawing "þrá" Skagaströnd 2014
Tittel þrá
þrá (Islandsk) = thra (gammel Nordisk = attrå = længsel
Da Islands kultur, landskap og natur er af mytologisk karakter dokumenterede jeg min daglige vandretur i fjelddalen. Hrafndalur, i form af et billede av nutidens Island (en transformatorstation), hvorefter man bliver ført ind i dalen indtil vejen slutter ved bredden af smeltevandselven, Hrafnà. Det sidste billede peger ind i vildmarken. Rejsen beskriver således længslen efter det tabte, det uberørte.
Mikael Hansen, August 2014
Rune Johansen (N) - Photoinnstallation RASK Skagaströnd 2014
Jeg har arbeidet intens i 14 dager på Island. I dette landet med fantastisk landskap, vær og lys. Jeg har fotografert landskap, hus og noen portretter i området fra Skagastrønd til Akureyri. Jeg har prøvd og studere og observere det Islandske folket. Jeg har spist Islandsk mat og vært med på diverse sammenkomster. Og sist men ikke minst, jeg har arbeidet i lag med meget gode kollegaer fra Danmark, Island og Norge. Til utstillingen på svømmebassenget klarte jeg å levere 5 arbeider. Jeg konsentrerte meg med en gang jeg kom om interiørene i et av husene vi bodde i. Huset var for meg veldig Islandsk. Eldre interiør med mange symboler om Island. Familiebilder, pyntegjenstander på vegg og bord og selve innredningene av rommene i huset. Jeg prøvde å finne likheter med Norge, men med nye utrykk. Jeg har ingen titler på mine 5 verker. Jeg har bare prøvd å vise symboler i et Islandsk hjem slik jeg oppfattet det.
Engeløya 24.08.2014 Rune Johansen
© 2014, Web editor Heidi Rognskog Mella
Vi hadde en konseptuell tilnærming til prosjektet RASK. Varmekilder er Islands ”gull” og vi ville hente frem ubrukte ressusser gjennom å renovere, tilføre farger og elemeneter fra naturen på den lokale ”Heitapottur”, -utendørsbadet Sundlaug Skagastrand. Stedet ble også omformet til galleri og utstillingssted for de andre deltakende kunstnere.
Vi malte bygget og uteområdet, fikk snekret en badebenk, trakk inn naturelementer , tekstiler, objekter, lys og røkelse med påfølgende åpnings-arrangement med servering. Med duft av lavendel og servering i turkise fat besto åpningen av live fremføring av performance,videoinstallasjon, foto og tegninger. Prosjektet ble dekket av den lokale og nationale TV station. Besøkstallet økte 60 prosent under renovasjon og betydelig i etterkant. Åpningstider og sesongen er nå utvidet.
Mona Eckhoff Sørmo og Heidi Rognskog Mella (N) "Bláa lónið" (Blå lagune) RASK Skagaströnd 2014
Bakgrunn: I forbindelse med RASK 2014 kom Åtte kunstnere fra Norge, Danmark og Island til Skagaströnd, en fiskekommune med 530 innbyggere, 4. August kl. 22:00. Vi hadde fjorten dagers arbeid frem mot utstilling ogseminar. Den første morgen første skulle ta et bad på stedets Hetapottur,-utebad. Badet var veldig slitent og så ikke ut til å ha vært åpent. Videre skulle vi inspisere det planlagte utstillingssted, en nedlagt sildefabrikk. Sildefabrikken var både utilgjengelig og uegnet. Lunsj skulle inntas på stedets berømte pub og spisestedKántrýbær. Countrybaren var stengt for godt på grunn av en overgrepssak. Været var tungt og stedet bar preg av økonomisk depresjon og fraflytting. Vi ønsket å gi stedet et løft og inspirere til fornyelse.
Mona Eckhoff Sørmo og Heidi Rognskog Mella, august 2014
Bjørn Nørgaard "Fra global struktur til lokal struktur" plan for Skagaströnd 2014
"Fra global struktur til lokal struktur"
-
Der udspændes et kvadratnet over et valgt areal.
-
Udstrækning og størrelsen på kvadratnet og antal af delinger vælges efter de ønskede muligheder.
-
Til dette projekt et areal 10,5 x 10,5 m, hvert kvadrat i nettet måler da 1,5 x 1,5 m i alt 49 felter.
-
Gennem de digitale medier, lokal radio/avis, gerne annoncer, plakater og opslag søges 49 lokale beboere fra 7 år til 100 år.
-
Nettet udspændes på egnet område, borgere inviteres til at møde på et valgt tidspunkt. Hver borger medbringer en større genstand, se billedeksempler, det kan være alt der kan bæres, køres, rulles. Nettet må ikke beskadiges under aktionen.
-
Borgerne fotograferes stående i hver sit felt med hver sin genstand, der fotograferes fra nord- syd- øst –vest.
-
Borgerne forlader kvadratnettet, men lader genstandende blive tilbage, der fotograferes på samme måde.
-
Genstandende fjernes, borgerne klæder sig nøgne og går tilbage i felterne, der fotograferes på samme måde.
-
Alle borgerne stiller sig i midten af arealet der fotograferes.
-
48 af borgerne stiller sig i kanten af feltet, 12 på hver side på en lang række, med front mod midten, en borger står i midten, i rækkefølge skiftes borgerne til at stå i midten, der fotograferes 49 gange.
-
Der fotograferes når borgerne forlader feltet.
-
Det tomme felt fotograferes.